Deze maand een blog van onze collega die Zuid-Holland co├Ârdineert.

Vandaag wil ik het hebben over werken via een bemiddelingsorganisatie als Hulpstudent. Er zitten namelijk zeker voordelen, maar ook nadelen aan vast. Het is belangrijk om jezelf hiervan bewust te maken.

Laten we positief beginnen en een aantal voordelen opnoemen. Werken via een bemiddelingsorganisatie biedt veel vrijheid. Je bent vrij om zelf te bepalen hoeveel en waar je werkt. De vergoeding (afhankelijk per leeftijd) is zeker ook niet verkeerd! Verder ben je zelf erg belangrijk in het werk dat je doet, want in feite komt het grootste gedeelte op jouw schouders neer.

Maar aan elk voordeel zit een nadeel. Geen vaste dag in de maand wanneer je, je vergoeding krijgt, geen loonstroken en jaaropgaven. Op sommige momenten kan het zijn dat de opdrachten niet altijd in de buurt zijn of in je straatje passen.

Mijn mening is dat werken via een bemiddelingsorganisatie en gradatie van volwassenheid vergt. Als het goed gaat dan is er niets aan de hand, maar als het wat minder goed gaat, is het van belang daar goed mee om te kunnen gaan. Zeker niet voor iedereen weggelegd! Maar voor diegene waar het wel bij past, een erg fijne manier om met werk om te gaan.