Deze maand een blog van Ietje, contactpersoon van regio Breda, Den Bosch, Eindhoven en Maastricht.

Het is al volop lenteweer en het land verandert in een groen landschap met prachtige kleuren van bloesem en de eerste bloemen! Wanneer de natuur zich klaarmaakt voor een heerlijk seizoen, maken de mensen zich ook op om het huis en tuin op orde te brengen. En dat merken wij ook! De aanvragen voor schoonmakers en tuinhulpen stromen binnen! De lentekriebels zijn voelbaar! Enthousiaste studenten maken huizen en tuinen weer netjes en dat geeft ons een heerlijk gevoel. Men kan er weer van genieten en kunnen er weer even tegen!

Deze week was ik bij een klant, die altijd met veel plezier zijn voor- en achtertuin had bijgehouden. Helaas liet zijn gezondheid hem in de steek en vroeg hij of onze student hem kon ondersteunen om deze klus te klaren. De student, die ik selecteerde, had al vaak thuis de tuin bijgehouden en de hagen geschoren en was gedreven om deze opdracht aan te nemen. De klant merkte dat direct en stelde de student voor om zijn planten- en snoeikennis over te brengen, als hij dit interessant en leuk zou vinden. De student was verrast en stemde direct in met zijn voorstel en ging direct met hem aan de slag in de tuin!

Dit is toch geweldig? De klant kan toch zijn liefde voor de tuin overbrengen en de student leert bij over wat hij interessant vindt!