Werken als Hulpstudent betekent het invullen van verschillende behoeften. Laten we voor deze blog onze huishoudelijke categorie nemen. We krijgen uit meerdere hoeken aanvragen binnen voor huishoudelijke hulp, bijvoorbeeld tweeverdieners, minder mobielen en ouderen.

Bij tweeverdieners, vaak ook beiden fulltime werkzaam, zien we dat ze om huishoudelijke hulp vragen, omdat ze er vaak zelf geen tijd voor hebben of er geen prioriteit aan kunnen geven. In deze situatie zorgt een hulpstudent ervoor dat de klant meer tijd overhoudt om van de leukere dingen in het leven te genieten, zoals hun kinderen, vrienden en/of nevenactiviteiten.

Bij de minder mobielen, zowel oud als jong, zien we dat ze om huishoudelijke hulp vragen, omdat ze zelf vaak fysiek niet meer in staat zijn om zelf de klussen op te pakken. Dit kan zijn door een blessure, een fysieke aandoening of ouderdom. In deze situatie zorgt de hulpstudent voor meer structuur door de linker- en rechterhand van de hulpbehoevende te zijn.

Bij de ouderen zien we vaak een splitsing tussen ouderen die nog bij elkaar zijn en ouderen die op zichzelf wonen. Naast dat de huishoudelijke taken gewoon gedaan moeten worden, zien we ook vaak een sociale behoefte. Voornamelijk bij de ouderen die alleen wonen. Kinderen, kleinkinderen en/of de thuis zorg kunnen niet altijd langskomen en hoewel zelfstandigheid een belangrijk aspect is, geven ze wel waarde aan het sociale contact.

In het kort gezegd: diverse klanten, diverse behoeften.