Niet iedereen kan flexibel zijn. Sommige mensen hebben nu eenmaal meer behoefte aan structuur in hun leven. Dat zorgt er namelijk ook voor dat je zeker weet wanneer je vrije tijd hebt en dus ook beter plannen kan maken voor in je sociale leven.
Als intercedent voor hulpstudent is flexibiliteit echter een pre. Wanneer je intake gesprekken doet bij klanten moet je er namelijk rekening mee houden dat veel mensen fulltime werken en dus niet voor 17:00 tijd hebben. In het begin was dat moeilijk voor mij maar al snel merk je dat je daar juist veel voordeel uit kan halen. Na etenstijd een intake gesprek in Amersfoort? Nou dan ga ik lekker even wat eten in een cafeetje waar ik anders nooit zou komen! Moet ik op mijn vrije dag toch nog een intake doen? Dan maak ik er toch lekker een dagje uit van met mijn vriendin? Nog een mooi voorbeeld: Er was voor vandaag een chauffeur nodig en we konden niet direct een passende kandidaat vinden. Ik, flexibele werknemer die ik ben, bood vervolgens aan om deze klus zelf te gaan doen. Nu typ ik deze blog terwijl ik de hele dag in een dure auto mag rijden die ik waarschijnlijk nooit zelf zal kunnen betalen. Zie je nou, flexibel zijn is zo slecht nog niet.