Nieuws fallback afbeelding

Deze maand een blog van onze collega Rutger, contactpersoon regio Groningen & Zwolle:

‘Kan een student wel schoonmaken?’ Dat is een vraag die wel eens voorbij komt. Rob Geus die weer in een studentenhuis een stereotype neerzet werkt dan natuurlijk niet mee.

Uit de praktijk weet ik dat studenten zeker kunnen schoonmaken en ook hun afspraken nakomen. Wij hebben anders natuurlijk ook geen bestaansrecht met Hulpstudent.nl en niet elke student is hetzelfde.

Studenten hebben misschien nog nooit schoongemaakt bij een particulier of nog maar één jaar gewerkt als schoonmaker bij een bedrijf of thuiszorginstantie, maar schoonmaak draait niet alleen om ervaring. Het draait ook veel om communicatie en een student is goed te vormen naar de wensen van de klant.

Elk huishouden is anders, iedereen beleeft schoonmaken anders en dat benadruk ik ook vaak tijdens de intake. Wat de klant schoon vindt, vind ik als contactpersoon misschien wel niet schoon en de student denkt er ook weer anders over. Moet het ‘schoon’ ruiken of moet het juist lekker opgeruimd zijn? Ligt dat kussentje wel exact zo als ik thuiskom of is het putje van de douche wel schoon? Met schoonmaken is namelijk altijd wel iets te vinden en wordt door iedereen anders beleefd. Tijdens mijn intakes geef ik altijd bij de student en klant aan om de eerste paar keer goed te evalueren, zodat het voor de student duidelijk is wat de klant als schoon ervaart. Zo voorkom je miscommunicatie en blijven beide partijen tevreden!