Er zijn verschillende redenen waarom klanten huishoudelijke hulp aanvragen bij Hulpstudent.nl. Sommige klanten hebben er zelf de tijd niet voor wegens een drukke baan of zijn helaas niet meer in staat de huishoudelijke taken zelf uit te voeren. Het kan natuurlijk ook gaan om gewoon een extra stukje luxe. Vorige week kreeg ik een aanvraag van een mevrouw die op zoek was naar een student die het ziet zitten om haar te ontlasten van een aantal uren per maand strijken.

Binnen drie dagen kwam ik met een student langs om kennis te maken. Het ging om een ouder echtpaar die net waren verhuisd. Na gezellig wat kopjes koffie bespraken we de aanvraag wat betreft het strijken.
De student vroeg keurig of hij wellicht ook kon helpen in het huishouden, nu die toch al daar aan de slag zou gaan. Mevrouw was erg gecharmeerd maar gaf aan dat ze dat nog prima zelf kon doen.

‘Schoonmaken vind ik niet erg, maar dat strijken… daar heb ik toch zo’n gruwelijke hekel aan. Daarom vind ik het ook zo heerlijk dat jij er nu bent en je bent nog een schat van een jongen ook!’

Zo te zien dus een goede match; de student een leuk en gezellig adresje erbij en mevrouw hoeft zich niet meer druk te maken over het ‘gruwelijke’ strijkwerk! Fijn om aan het einde van mijn werkdag met een voldaan gevoel naar huis te gaan.”

Geschreven door Anne-Fleur Uffen (contactpersoon regio Leusden)