Begin 2013 solliciteerde ik bij Hulpstudent.nl, omdat ik naast mijn studie in Amsterdam graag wat uurtjes wilde werken. Mijn eerste klant was mevrouw W., zij had net een zware knieoperatie achter de rug en had daarom hulp in het huishouden nodig. De aanvraag stond eigenlijk voor vijf maanden, maar mevrouw was zo tevreden met mijn hulp dat ik mocht blijven.
Om de week kwam ik drie uur bij mevrouw om haar te helpen. We leerden elkaar goed kennen, omdat we tussendoor samen altijd een kopje koffie dronken. Mevrouw had zelf geen kinderen, maar was altijd druk met vrijwilligerswerk en vertelde daar ook graag over.

Nadat ik juni 2015 afstudeerde en mijn eerste ‘echte’ baan kreeg, vond ik het ook heel jammer dat ik mevrouw moest meedelen dat ik na drie jaar ging stoppen. Afgelopen vrijdag ben ik voor de laatste keer bij mevrouw geweest. Ze had voor de gelegenheid lekker gebak gehaald en ik had een bosje rozen meegenomen als bedankje. Bij het afscheid kreeg ik een dikke knuffel en wenste ze me alle succes voor in de toekomst. Het werken bij Hulpstudent.nl was ideaal naast mijn studie, niet alleen de flexibiliteit maar vooral het contact met de klanten maakte het werk erg plezierig. Ik hoop dat mijn vervanger het net zo naar haar zin zal hebben bij mevrouw W. als ik!

Geschreven door Hulpstudent Floor uit Amersfoort