Deze maand een blog van onze nieuwe collega Sanne, contactpersoon van regio Leiden, Alphen a/d Rijn en Den Haag:

Mijn werkdagen als intercedente zijn elke dag anders en dit maakt mijn werk zo leuk! Vandaag was ik samen met een student onderweg naar een klant voor een kennismakingsgesprek. Samen met de student nam ik de aanvraag door van de klant.

Bij elk kennismakingsgesprek is het altijd even afwachten hoe ‘de klik’ is tussen de klant en de student. Tijdens deze kennismaking leek het net alsof de klant en de student elkaar al kende. Tijdens het gesprek kwam de opleiding van de studente aan bod. De studente studeert criminologie, toevallig had de klant dit ook in zijn verleden gestudeerd en was nu ook werkzaam in dit vakgebied.

 

Dit maakte het gesprek erg bijzonder, de student en de klant praatte honderduit. De klant bood zelfs aan om eventueel lesstof en contacten binnen het werkveld te delen met de student.

Na de eerste werkdag van de student heb ik met zowel de klant en de student contact opgenomen om te evalueren. De student en de klant gaven beide aan het erg gezellig met elkaar te hebben en dat het huishoudelijke werk goed werd verricht. Een mooiere match als deze kan bijna niet!