De meeste studenten willen werken om wat extra bij te verdienen, om in het weekend drankjes in de kroeg te kunnen betalen. Deze student had echter een geheel andere motivatie om bij Hulpstudent te komen werken, om geld bij elkaar te sparen.

Deze student is geboren in Guinea-Bissau; een klein land in West-Afrika. Zij woont hier nu 8 maanden en spreekt al vloeiend Nederlands. Ze is hierheen gekomen om een goede opleiding te kunnen volgen en studeert momenteel Bouw in Amsterdam. Deze opleiding duurt 4 jaar. Zij heeft een enorme drive!

Toen ik tijdens de sollicitatie vroeg of zij nog terug wilt naar Afrika, gaf zij overtuigend ‘ja’ als antwoord. Ze mist haar geboorteland en kan niet wachten om in de toekomst weer terug te keren. En vooral, om terug te keren met een plan en met meer te bieden voor de mensen die het hard nodig hebben daar.

Na haar opleiding wilt zij nog een aantal jaar in Nederland aan het werk om geld te sparen. Wanneer zij genoeg heeft gespaard, zal ze voorgoed terugkeren naar Guinea-Bissau om daar te helpen met verschillende dingen te bouwen, zoals waterleidingen. Een prachtig doel voor ogen!

Geschreven door Lieke Oskam (contactpersoon regio Amsterdam)