De één fietst erdoorheen en dan ander heeft er wat meer moeite mee. De middelbare school. Wanneer je er dus niet doorheen fietst, is het prettig als er iemand is die jouw problemen en frustraties begrijpt en je kan helpen om deze op te lossen. Het liefst iemand die geen leraar of ouder is. Een student is dan de perfecte oplossing. Zo ook voor deze meid. Cijfers zijn altijd al wat lastiger geweest, maar toen ze het op school ook nog eens wiskunde gingen noemen, was ze helemaal de draad kwijt. Al jaren probeert ze het te begrijpen, maar dat is helaas nog niet gelukt. Vorig jaar is ze blijven zitten en wil ze er ooit vanaf komen, moet zo toch echt dat diploma gaan halen. Om dat te bereiken heeft ze aan de bel getrokken. Ze heeft met haar moeder gesproken en het dappere besluit genomen om een hulpstudent te vragen.

Omdat het al eens mis is gegaan, had haar moeder het verzoek om een wat meer ervaren student in te zetten. En dat is gelukt. Een 4de jaars studente Docent Wiskunde en Economie. Ze zijn samen aan de slag gegaan om dit jaar over te gaan en de eerste cijfers zijn hoopvol. Wordt vervolgd…